NS gaat 200 mensen aannemen

Om de veiligheid in treinen te waarborgen gaat de NS 200 mensen aannemen. Zo zullen er 140 extra hoofdconducteurs worden aangenomen en 60 personeelsleden voor service en veiligheid. Deze zullen er voor moeten zorgen dat medewerkers van de NS beter bestand zijn tegen agressie in de trein en dat incidenten als die in Duitsland wellicht kunnen worden voorkomen. In ieder geval staat een conducteur er vanaf nu niet meer alleen voor, omdat hij er een collega bij krijgt.

Aanleiding voor aanname conducteurs

Op het traject tussen Heerlen en Duitsland werd een conducteur neergestoken door een zwartrijder. Wanneer er nu geen maatregelen worden getroffen is het wachten tot er een personeelslid wordt omgelegd door een niet betalende/agressieve reiziger. In de avonduren staan conducteurs er vaak alleen voor, waardoor agressieve reizigers de kans krijgen om de situatie naar eigen hand te zetten. Door het werven van 200 extra personeelsleden hoopt de NS de situatie onder controle te krijgen en medewerkers een veilig gevoel op de werkvloer te geven.

Dagelijks 2 zware incidenten van agressieve reizigers in de trein.

Opleiding tot conducteur duurt een jaar

Vorig jaar al had de NS toegezegd om extra conducteurs aan te nemen. Volgens sommige partijen treuzelt de NS echter met het aannemingsproces, waardoor er nog weinig verandering is gekomen in het veiligheidsgevoel van conducteurs.

De NS heeft gezegd nog deze week te beginnen met het aannemen van nieuwe personeelsleden, maar geeft aan dat deze pas in 2017 kunnen worden ingezet. Het personeel moet namelijk niet alleen worden aangenomen, maar ook worden opgeleid. Conducteurs zullen nog zeker een jaar moeten wachten op versterking, maar kunnen wel rekenen op extra uren. De huidige conducteurs zullen namelijk extra worden ingezet om de veiligheid in treinen te waarborgen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *