Nieuwe informatieborden en schermen

Het grote ‘blauwe bord’ in de stationshal in Utrecht is een icoon voor onze reizigers: duidelijk herkenbaar en een belangrijke informatiebron met actuele reisinformatie. Het bord hangt er al sinds 1988 en is toe aan vervanging. Het huidige bord wordt vervangen door een nieuw, modern, digitaal bord. Vorige week ondertekende NS een contract met de leverancier. Het nieuwe bord zal naar verwachting dit najaar worden geplaatst.

Dit ‘blauwe bord’ is niet het enige informatiebord dat zal worden vervangen. Ook de borden op perrons worden vervangen door nieuwe digitale schermen, die meer informatie bieden. In totaal komen er op 250 stations bijna tweeduizend schermen te hangen. Het nieuwe reisinformatiescherm op perrons
Het duizendste digitale reisinformatiescherm hangt inmiddels op station Den Haag Centraal. Reizigers krijgen via deze nieuwe schermen een actueel overzicht van de vertrekkende treinen, de eindbestemming en tussenstations, en het vertrekspoor. Ook afwijkingen als een later vertrek of een gewijzigd spoor worden getoond.

Lees Meer: http://www.ns.nl/over-ns/nieuwscentrum/nieuwsberichten/2011/7/nieuwe-informatieborden-en–schermen.html

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *