Nazitrein vol met goud nog niet gevonden

De veel besproken Nazitrein in Polen zou volgens onderzoekers van de Universiteit van Krakau niet bestaan. Zij zouden tegenstrijdige beelden hebben gemaakt van hetzelfde gebied, maar ook zij kunnen dit niet bewijzen. Eerder dit jaar zouden Duitse bodemonderzoekers van een oud Nazi-lid op zijn sterfbed de exacte locatie hebben gehad van de beroemde Nazitrein. Deze zou in oude mijnen in Polen liggen met goud, juwelen en kostbaarheden. De trein is sinds 1945 echter nooit gevonden en lijkt vooralsnog een legende.

Onderzoek naar trein vol met goud in Polen

De plaatselijke autoriteiten hadden de Duitse onderzoekers in de eerste instantie geen goedkeuring gegeven om in het gebied te gaan graven. Eerst zouden zij het gebied veilig willen stellen door bomexperts te laten zoeken naar achtergebleven bommen. Op deze manier zouden de opgravingen veilig kunnen verlopen.

Onderzoekers van de Universiteit van Krakau zouden ook alvast hebben gezocht in het gebied en hebben tegenstrijdige foto’s gemaakt van dezelfde locatie. Hiermee kunnen zij niet bevestigen dat er een trein ligt, maar uiteraard zullen de opgravingen in 2016 doorslaggevend zijn.