Meer gevonden voorwerpen in trein

Reizigers laten steeds meer voorwerpen achter in de trein. Eerder werd er al een top 10 van gevonden voorwerpen in de trein gepubliceerd, waaruit blijkt dat vervoersbewijen, identiteitsbewijzen en mobiele telefoons het vaakst worden vergeten in de trein. Het is verontrustend, want de waarde van smartphones/mobiele telefoons kan tot wel 700 euro oplopen. Reizigers raken dikwijls in paniek bij het vergeten van hun waardevolle voorwerpen, terwijl deze in veel gevallen niet eens bij gevonden voorwerpen worden achtergelaten.

Treinkaartjes actie

Aantal verloren smartphones in de trein kan weleens dubbel zo hoog zijn, omdat niet iedereen deze toestellen afgeeft bij gevonden voorwerpen.

Gekste gevonden voorwerpen in trein

De NS vervoert dagelijks ongeveer 1.2 miljoen reizigers. Het is daarom niet gek dat er voorwerpen worden achtergelaten, maar het aantal voorwerpen dat wordt teruggevraagd door de reiziger staat totaal niet in verhouding met het aantal gevonden voorwerpen. De NS blijft daarom zitten met duizenden voorwerpen per jaar. In 60% van de gevallen lukt het de de NS om de voorwerpen terug te krijgen bij de rechtmatige eigenaar, waarbij waardevolle bezittingen tegen een meerprijs van 15 euro worden geleverd.

Naast sleutels, smartphones en identiteitskaarten worden er regelmatig gekke voorwerpen gevonden in de trein. Zo is er weleens een kunstgebit, een fiets, een nieuwe printer en een kinderrolstoel met infuus gevonden in de trein. Ook worden er weleens leuke voorwerpen gevonden in de trein, zoals een teddy beer van 1.80 meter, een koffiezet apparaat en een elektrische driewieler.

Bent u iets vergeten in de trein? Maak dan gebruik van het retour formulier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *