Medewerker van NS mishandeld bij Schagen

Opnieuw is een medewerker van de NS mishandeld door een reiziger. Het gebeurde in de trein richting Uitgeest, waarbij het ter hoogte van station Schagen tot een uitbarsting van agressie kwam. Een zwartrijder werd gecontroleerd door de dienstdoende conducteur, waarna hij overging op fysiek geweld. Hierbij werd de conducteur geslagen, maar wist de passagier gelukkig te overmeesteren. Eenmaal aangekomen op station Schagen werd de agressieve reiziger overgedragen aan de politie en heeft de conducteur aangifte gedaan.

Treinkaartjes actie

Steeds vaker geweld in het Openbaar Vervoer

Verschillende media melden dat er de laatste tijd veel agressie is in het Openbaar Vervoer, maar dit is eigenlijk meer een fenomeen van de afgelopen jaren. Wel is het steeds meer in het nieuws, waardoor het meer besproken wordt. Medewerkers van de NS klagen al jaren over de veiligheid en werkomstandigheden, maar een juiste oplossing is nog altijd niet gevonden. Voor veel personeelsleden is de maat dan ook vol en worden er steeds meer protestacties georganiseerd.

Ook belangenorganisaties en de politiek bemoeien zich steeds meer met het geweld in het Openbaar Vervoer. Oplossingen als extra spoorwegpolitie, conducteurs met wapenstok, meer camera’s en het sluiten van de OV-poortjes worden nog niet gesteund. Een passende en direct oplossing lijkt er dan ook niet snel te komen, waardoor de werkomstandigheden voor personeelsleden van de NS niet snel zullen verbeteren. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat conducteurs zich bijna dagelijks moeten verdedigen en in het ziekenhuis belanden, wanneer zij er niet in slagen om de passagier te overmeesteren.

{mymaplocation id=287 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *