Machinist opent verkeerde treindeuren bij Almere

Afgelopen weekend heeft een machinist de deuren van de trein bij station Almere Parwijk aan de verkeerde kant opengedaan. Aangezien dit nog steeds mensenwerk blijkt te zijn heeft de machinist een in potentie levensgevaarlijke fout gemaakt. Enkele momenten later passeerde namelijk een InterCity met hoge snelheid, aangezien deze geen tussenstop maken op dit station. Passagiers bleven echter in de trein, waardoor er niemand is omgekomen bij het incident.

Medewerkers van Veiligheid & Service aan boord hebben de machinist direct gewaarschuwd en hebben reizigers in de trein gehouden. Hierdoor zijn ongelukken voorkomen en konden de deuren succesvol worden gesloten. Kort daarop werden de deuren aan de juiste kant geopend, waardoor reizigers alsnog konden uitstappen.

Onderzoek

De NS heeft direct een onderzoek ingesteld naar de toestand van de machinist en de staat van de trein, waarbij een technisch mankement en een dronken machinist werden uitgesloten. De stunt van de machinist moet echter wel worden voorkomen in de toekomst en daarom zal het bestuur aangeven of de machinist in staat is om zijn werkzaamheden te vervolgen.

{mymaplocation id=23 width=100% height=400px zoom=11 type=google }