Laatste gemoderniseerde intercity rijdt werkplaats uit

Alle intercity’s van het type ICM zijn nu:

  • gemoderniseerd met nieuwe uitstraling, comfortabele stoelen, nieuwe kleuren & kunst
  • zuiniger en duurzamer gemaakt door betere isolatie
  • allemaal voorzien van airco, draadloos internet en actuele reisinformatie

Vandaag rijdt de laatste gemoderniseerde intercity van het type ICM de vestiging van NedTrain in Haarlem uit. Al deze treinen zijn de afgelopen zes jaar zuiniger en duurzamer gemaakt, technisch gereviseerd en geheel gemoderniseerd. Ze zijn daarnaast voor een comfortabele reis allemaal standaard voorzien van airco, draadloos internet en actuele reisinformatie over aankomsttijden en overstapmogelijkheden. Opvallend is verder het gebruik van kunst in de trein. De eerste ICM treinstellen reden sinds 1983. Alle 137 treinstellen (461 rijtuigen) zijn nu gemoderniseerd. Een operatie van in totaal 350 mln. euro die van design tot en met productie door NedTrain is gerealiseerd in samenwerking met NS Reizigers.

Ingrid Thijssen, de directievoorzitter van NS Reizigers nam, als opdrachtgever, de gemoderniseerde trein vandaag officieel in ontvangst uit handen van NedTrain directeur Haarlem Mark Lohmeijer. “Door deze modernisering verhogen we het comfort voor onze klanten. Tegelijk konden we de treinen zuiniger maken en zorgen voor standaard voorzieningen als draadloos internet”, aldus Ingrid Thijssen.

Lees Meer: http://www.ns.nl/over-ns/nieuwscentrum/nieuwsberichten/2011/10/laatste-gemoderniseerde-intercity-rijdt-werkplaats-uit.html