Groot feest op de NS-boot tijdens de Canal Parade

De afgelopen jaren is de Amsterdam Gay Pride uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijkse evenementen in Amsterdam. Het thema dit jaar was ‘All Together Now’. De Botenparade Amsterdam op zaterdag 6 augustus was wederom het hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride. Deze wereldberoemde Botenparade bestond uit meer dan 80 deelnemende boten. Op het water en langs de kant was het een groot feest.

NS-boot
Ook dit jaar hebben we mee gevaren met onze eigen boot. Wij vinden het belangrijk om als werkgever een afspiegeling te zijn van de maatschappij. De NS-boot ondersteunt ons diversiteitbeleid. Deze boot is voortgekomen uit een initiatief van medewerkers en vrijwilligers van het NS homonetwerk Trainbow. Een boot door en voor NS-ers.

‘Gay mee!’ was de slogan van NS afgelopen zaterdag. Honderd NS’ers waren erbij. Samen met de zangers Nick & Simon! NS en het Volendamse duo spraken onlangs af regelmatig met elkaar op te zullen trekken. De zangers zeggen hierover zelf: “De combinatie ligt voor de hand. Ons publiek pakt vaak de trein naar onze concerten. Als zij met duizenden tegelijk bij ons worden gebracht en ’s avonds weer naar huis kunnen, dan is de trein een uitkomst.”

Afgelopen zaterdag bracht het duo verschillende liedjes vanaf de NS boot ten gehore. Zowel op de boot als langs de kade werd uit bolle borst meegezongen en gedanst.

Een verslag van vaart van de NS-boot tijdens de Canal Parade staat op Youtube.

Nick en Simon op de NS-boot tijdens de Canal Parade

Lees Meer: http://www.ns.nl/over-ns/nieuwscentrum/nieuwsberichten/2011/8/groot-feest-op-de-ns-boot-tijdens-de-canal-parade.html