Derde editie NS Try Out Festival tourt door Nederland

Derde editie NS Try Out Festival tourt door Nederland

Op donderdag 22 september start op station Amersfoort de derde editie van het NS Try Out Festival. Vier stations vormen gedurende een aantal dagen een festivalpodium voor artistiek talent; toneel, muziek, film, theater, masterclasses, kunst en literatuur wisselen elkaar af en maken het station tot een plek van ontdekking en beleving. Het NS Try Out Festival is voor iedereen vrij toegankelijk, dat maakt het tot een van de grootste gratis live events van Nederland.

Het station is veel meer dan een plek van aankomst en vertrek. Tijdens het festival verandert het station in een cultureel stadspodium, klaar om nieuwe reizigers en bezoekers te inspireren, als meeting point of als toegangspoort tot de stad en tot de rest van Nederland. NS staat midden in de samenleving en het festival is voor iedereen. Met deze visie introduceerde NS twee jaar geleden dit bijzondere initiatief: het NS Try Out Festival.

In 2009 startte het NS Try Out Festival op station Leiden. Een jaar later breidde het festival uit naar meerdere stations en trok 225.000 bezoekers. Tijdens de komende editie van het NS Try Out Festival vinden per festivalstation 150 activiteiten plaats, waaronder optredens van jong artistiek talent en masterclasses.

Brede culturele programmering
Naar een optreden van pop-jazzartiest Wouter Hamel of soultalent Giovanca? Kennismaken met Serious Talent bands van 3 FM? Een IDFA masterclass van bekende documentairemakers volgen, terwijl de kinderen onder professionele begeleiding goochel- en circustrucs leren? Het is maar een fractie van wat allemaal kan op het station, tijdens het NS Try Out Festival.
De culturele programmering van het NS Try Out Festival is afgestemd op een brede doelgroep en bestaat uit een afwisselende combinatie van landelijk en lokaal talent. NS werkt nauw samen met gemeentelijke en culturele partners uit de vier steden.

NS Try Out Festival dagen
De derde editie van het NS Try Out Festival vindt plaats op:
NS-station Amersfoort: 22 – 24 september
NS-station Eindhoven: 29 september – 1 oktober
NS-station Arnhem: 6 – 8 oktober
NS-station Amsterdam Zuid: 12 -15 oktober

Lees Meer: http://www.ns.nl/over-ns/nieuwscentrum/nieuwsberichten/2011/8/derde-editie-ns-try-out-festival-tourt-door-nederland.html

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *