Geweld in Openbaar Vervoer nog niet voorbij

Afgelopen week heeft een viertal van 26 tot 29 jaar een reiziger op het perron van station Eindhoven mishandeld. Naar eigen zeggen was de man gewoon op zijn trein aan het wachten toen het viertal hem verzocht aan de kant te gaan. Toen hij hierop inging werd het viertal direct agressief, waarop hij tegen de muur werd gezet, geschopt en geslagen. De man heeft hier uiteindelijk een pijnlijke nek en verwondingen in zijn gezicht aan over gehouden.

Het viertal stapte hierna gewoon in de trein, waarop de conducteur de deuren heeft dichtgehouden en de trein staande hield. Vervolgens kon het viertal door de politie uit de trein worden gehaald, waarop ze zijn aangehouden en meegenomen naar bureau voor verder verhoor. Mogelijk hebben 2 van de 4 verdachte daadwerkelijk iets op hun geweten en komen de 2 andere er met een waarschuwing vanaf.

Meer geweld in het Openbaar Vervoer

Agressieve man op station Breda

Naast de mishandeling op station Eindhoven was er ook een agressieve man op het station van Breda. Deze man gedroeg zich zeer agressief op het perron en trok de aandacht van veel reizigers. Toen een medewerker van de NS hem hierop aansprak werd het nog erger, waarop het personeelslid van de NS werd bedreigd en even later bij zijn arm werd gegrepen. Hierop heeft de Security medewerker besloten de man aan te houden en te wachten op de politie. De 38-jarige man uit Rosendaal werd door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Voor mishandeling/bedreiging van personeel in het Openbaar Vervoer worden de afgelopen jaren steeds hogere straffen opgelegd, omdat het gewoon een keer afgelopen moet zijn met dit soort praktijken.