Frankrijk bestelt 2000 te brede treinen

De Franse spoorwegen heeft 15 miljard uitgegeven aan 2000 te brede treinen. Deze enorme blunder is veroorzaakt door het RFF die de perrons zou hebben opgemeten. De metingen zouden enkel uitgevoerd zijn bij stations die maximaal 30 jaar oud zijn, terwijl de meerderheid van de stations in Frankrijk minimaal 50 jaar oud zijn. De problemen zouden het grootst zijn bij Lyon en de Pyreneeën, maar er zouden zeker 1000 stations moeten worden aangepast.

Franse blunder van de eeuw

Al 80 miljoen euro kosten aan verbouwingen

Op het huidige moment zijn er al meer dan 100 stations verbouwd met een totaal kostenplaatje van 80 miljoen euro, maar dit zal in de toekomst nog oplopen tot iets minder dan een miljard. Op de trajecten waar nog geen aanpassingen zijn gemaakt zullen voorlopig alleen nog oude treinen rijden, maar dit moet binnen 2 jaar zeker zijn opgelost.

Natuurlijk zijn er verschillende meningen over de oorzaak van deze blunder, maar het blijft gewoon een domme vergissing om niet alle stations te checken. Het gaat om een bedrag van 15 miljard euro en dan mag er natuurlijk wel verwacht worden dat er nauwkeurig te werk wordt gegaan. Verschillende Franse media spreken al van de blunder van de eeuw.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *