Eurostar krijgt nieuwe treinverbinding

Afgelopen week heeft Eurostar aangekondigd dat zij in samenwerking met TGV een nieuwe treinverbinding gaan onderhouden tussen Genève. Met het nieuwe traject zouden reizigers vanaf Londen binnen 6 uur in Genève kunnen zitten. In principe is het traject niet nieuw, maar door een eenvoudigere overstap op het treinstation van Lille kunnen reizigers de reistijd van 6 uur halen. Vanaf 9 oktober zijn de kaartjes verkrijgbaar en vanaf 14 december zullen de eerste treinen op de nieuwe treinverbinding rijden. Vanaf dit moment zullen er wekelijks op maandag, donderdag, zaterdag en zondag treinen vanaf Londen naar Genève rijden.

Eurostar gaat tot 2016 door met nieuwe treinverbindingen.

Ambitie is groot bij Eurostar

Aan ambitie ontbreekt het niet bij vervoerder Eurostar, want vanaf mei 2015 zouden ze de steden Londen, Lyon, Avignon en Marseille met elkaar willen verbinden met een rechtstreekse treinverbinding. Hiermee laat Eurostar zien dat ze het helemaal eens zijn met het stimuleren van hogesnelheidslijnen in Europa en dat ze er graag aan mee willen doen. Daarnaast heeft een woordvoerder aangekondigd dat er al plannen zijn gemaakt om vanaf eind 2016 een directe treinverbinding met Amsterdam te maken. Op deze manier wordt de drempel om met de trein van Amsterdam naar Londen te gaan veel minder hoog en zullen mogelijk veel meer reizigers kiezen voor de trein.

Marktonderzoek

Uit een onderzoek onder Britse reizigers blijkt dat Eurostar het helemaal niet slecht doet, wat natuurlijk weer vertrouwen geeft voor de toekomstplannen van de vervoerder. Daarbij kwam naar voren dat Genève de favoriete bestemming is van de reizigers en daarmee werd natuurlijk direct de knoop doorgehakt om de treinverbinding tussen Londen en Genève mogelijk te maken.

{mymaplocation id=2,8 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *