Drie verdachten van brand in trein direct vrijgelaten

De drie verdachte jonge mannen die afgelopen week een trein in brand zouden hebben gestoken zijn vrijwel direct vrijgelaten, omdat er helemaal niet duidelijk is wat er is gebeurd en of zij dit daadwerkelijk hebben gedaan.

Brand in trein

Vlak voordat de trein vlam vatte zouden de drie jonge mannen een hoop lawaai hebben gemaakt in de trein. De conducteur zou later hebben verklaard dat hij één van de drie jongeren niet meer zag en daardoor zeker wist dat één van de drie jongeren de oorzaak was van de brand. De brand zou zijn ontstaan door iets wat een luidde knal veroorzaakte, maar de daadwerkelijke oorzaak is tot op de dag van vandaag nog niet gevonden. Het Openbaar Ministerie was daarom genoodzaakt om de drie op vrije voet te stellen, omdat er te weinig bewijslast was tegen de jonge mannen.

Op het huidige moment zijn de jongens bezig om hun namen te zuiveren en willen zij excuses van de politie en de NS. Daarbij zouden de drie zelfs uit zijn op een schade vergoeding voor de slechte naam die zij hebben gekregen en de nacht die zij onnodig in een cel hebben doorgebracht. De daadwerkelijke toedracht van de brand in de trein is nog onbekend, maar dit zal later nog worden onderzocht.