Dodelijk ongeluk in Den Haag ontregelt trein- en tramverkeer

Afgelopen week heeft een dodelijk ongeluk in Den Haag plaatsgevonden, waarbij een niets vermoedende voorbijganger delen van een omgevallen stijger op zich kreeg. Dit gebeurde bij het bouwterrein, waarbij gewerkt wordt aan Den Haag CS. Naar verluid zouden bouwvakkers bezig zijn geweest met het ophijsen van bouwmaterialen, waarbij één van de delen naar beneden viel op een stijger. Hierdoor brak de stijger af met alle gevolgen van dien.

Veiligheid

Een groot aantal mensen was getuige van het dodelijke ongeluk, waarop slachtofferhulp werd ingeschakeld om de mensen te ondersteunen. Verschillende forensen en inzittende van een passerende tram waren getuige van het ongeluk en waren flink aangedaan. Tevens waren er veel verschillende hulpdiensten opgeroepen voor ondersteuning, onderzoek, slachtofferhulp en verkeersregeling.

Tram- en treinverkeer ontregelt bij Den Haag CS

Vanwege het ongeluk werden verschillende straten en knooppunten voor trams afgesloten en moesten tramlijnen omrijden. Zo moesten tramlijn 1, 9, 15, 16 en 17 worden omgeleid, waardoor reizigers gebruik maakte van de trein van Den Haag CS naar Den Haag HS. Hierdoor was niet alleen het tramverkeer ontregeld, maar waren treinen overvol op dit deel van het traject.

Na de spits was alle rust wedergekeerd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *