Conductrice berooft van haar portemonnee

Afgelopen week hebben twee 17-jarige jongens de portemonnee van de dienstdoende conductrice gestolen. De politie is nog opzoek naar getuige, zodat het tweetal kan worden bestraft voor hun daden. Voorlopig moet de politie het namelijk doen met de verklaring van de conductrice.

Geweld in trein

Tijdens haar controle zag zij dat de deur van de conducteursruimte open stond, waarop zij direct even ging keken. Zij betrapte het tweetal, waarna één van de jongens naar de WC liep. De conductrice ging hem achterna en vond even later haar portemonnee leeg terug. Hierop besloot ze om de jongens aan te houden, maar deze werden direct agressief tegenover de medewerker van de NS. Op het station van Amersfoort sloeg het tweetal op de vlucht, waarbij de dader werd aangehouden door personeel op het station. De andere jongen bemoeide zich vervolgens met de aanhouding, waarop de dader wist te ontsnappen en hij werd ingerekend.

Twee dagen later kon ook de andere jongen worden aangehouden, maar de politie is dus nog steeds opzoek naar getuige. Het gebeurde in de trein van Apeldoorn naar Amersfoort op maandagmiddag 1 juni. Heeft u iets gezien? Laat het dan weten aan politie in Amerfoort via 0900-8844.

{mymaplocation id=25 width=58% height=400px zoom=11 type=google }