Baby beland op spoor bij Amersfoort Centraal

Op station Amersfoort Centraal heeft afgelopen week een merkwaardig incident plaatsgevonden. Terwijl reizigers stonden te wachten op de trein werd een kinderwagen meegetrokken door een trein die het station verliet. In de eerste instantie was het niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar camerabeelden van de NS hebben meer duidelijkheid gebracht in deze zaak.

De kinderwagen met baby stond geparkeerd naast een stilstaande trein. Toen de trein weg reed werd de kinderwagen meegezogen en begon deze te wiebelen, waarop de baby eruit werd geslingerd. Omstanders zagen het gebeuren en schrokken zich wezenloos. De moeder van het kind viel flauw bij de gebeurtenis en een mannelijke omstander heeft de baby ongedeerd van het spoor gehaald. Alles gebeurde vrij snel, waardoor men niet goed heeft gezien hoe het heeft kunnen gebeuren.

Beton trein

Medewerkers van de NS vangen getraumatiseerde reizigers op.

Klachten over snelheid NS personeel

De emoties van omstanders waren erg verschillend. Zo viel de moeder van de baby flauw, maar klapten andere omstanders voor de reddingsactie van de man. Verder waren er klachten van ooggetuige over het traag op gang komen van trauma hulp voor reizigers. Een woordvoerder van de NS laat weten dat medewerkers van de NS snel ter plaatse waren, maar prioriteit gaven aan de flauwgevallen moeder van de op het spoor gevallen baby. Later zou het personeel nog zijn achtergebleven op het perron voor overige traumahulp.

{mymaplocation id=14,25,26,27 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *