Al-Qaeda plant aanslagen op Duitse treinen

Verschillende Duitse media melden dat de veiligheidsdienst in Duitsland zich voorbereid op aanslagen van Al-Qaeda terroristen. Ze zouden zich volgens Amerikaanse bronnen richten op treinen, het spoor en tunnels in Duitsland. Er wordt rekening gehouden met bomaanslagen en sabotage aan het spoor. De Duitse veiligheidsdiensten hebben in het geheim voorbereidingen getroffen op cruciale punten om de terroristische aanslagen tegen te gaan.

De Amerikaanse geheime dienst (NSA) zou gesprekken via de telefoon tussen kopstukken van de Al-Qaeda hebben afgeluisterd. De informatie is vervolgens doorgespeeld aan de Duitse autoriteiten, waarna het gelekt is naar verschillende Duitse media. Volgens bronnen zijn de veiligheidsmaatregelen verder niet verscherpt, omdat er verder geen aanwijzingen zijn voor een hogere terreurdreiging.

Veiligheid spoor

Geen terreurdreiging op Nederlands spoor

Volgens een woordvoerder van de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is er geen dreiging richting Nederland. Al-Qaeda zou geen terroristische plannen hebben voor het Nederlands treinverkeer of spoor. Wel worden treinen in de richting van België extra goed in de gaten gehouden en is er een verhoogde prioriteit bij vluchten naar Amerika.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *