Top-5 bezienswaardigheden in Nederland

Aan de hand van bezoekersaantallen hebben wij de volgende top-10 bezienswaardigheden in Nederland samengesteld. Hiermee wordt duidelijk waar jaarlijks de meeste bezoekers op af komen. Houdt er hierbij rekening mee dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen toeristische en recreatieve bezienswaardigheden.

1.) Efteling

De Efteling is al jaren de nummer 1 bezienswaardigheid van Nederland. Met jaarlijks 4.1 miljoen bezoekers is dit een pretpark die op drukke dagen voor fileproblemen zorgt. Daarbij blijft het park innoveren met nieuwe attracties als de Baron 1898 en in 2016 het nieuwe Pinokkio gedeelte. Met het OV naar de Efteling? Dat kan!

2.) Rijksmuseum

Het Rijksmuseum trekt jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers en is daarmee de nummer 2 bezienswaardigheid van Nederland. Hierbij gaat het voornamelijk om toeristen van over de hele wereld die een bezoek brengen aan het museum. Daarnaast kiezen ook scholen ervoor om massaal een bezoekje aan het grote museum van Nederland te brengen met kunstwerken als de Nachtwacht en werken van Rembrandt.

3.) Zaanse Schans

Een populaire toeristische trekpleister is de Zaanse Schans met ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Hier kunt u oud Hollandse tradities herbeleven en vindt u oud-Hollandse gebouwen, molens en specialiteiten. De omgeving is natuurlijk niet alleen voor toeristen bedoeld, want een echte Nederlander heeft dit natuurlijk ook een keer van dichtbij meegemaakt.

4.) Burgers Zoo

De populairste dierentuin van Nederland is toch wel Burgers Zoo. Dit dierenpark trekt jaarlijks 1,45 miljoen bezoekers en is al 100 jaar één van Nederlands grootste dierentuinen. U kunt zich de hele dag vermaken met verschillende diersoorten, speeltuinen en restaurantjes. Een ideale educatieve dag voor kinderen en u bent er even tussenuit.

5.) Diergaarde Blijdorp

Ook Diergaarde Blijdorp te Rotterdam is een populaire dierentuin die een aantal jaar geleden beroemd is geworden door de ontsnapte Gorilla Bokito. Met jaarlijks ongeveer 1,4 miljoen bezoekers is dit er zeker 1 die in de top-5 Nederlandse bezienswaardigheden thuis hoort.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *