NS Tarieven

De NS geeft elk jaar veranderingen in haar NS tarieven om steeds te streven naar verbetering. Natuurlijk zijn veranderingen in een organisatie goed, wanneer hier zorgvuldig onderzoek naar is gedaan. Helaas is niet altijd iedereen geïnformeerd over de nieuwe ontwikkelingen van deze veranderingen. Hiervoor zullen wij de aanpassingen publiceren, zodat treinreizigers een overzicht hebben van de veranderingen van de NS en de NS tarieven duidelijk zijn voor iedereen. Het NS tarief voor elke leeftijdsgroep is gescheiden, zodat het voor elke leeftijdsgroep betaalbaar en mogelijk blijft om van het openbaar vervoer gebruik te maken. Zo betalen de mensen van middelbare leeftijd het meest voor het reizen met de trein en wordt er geld bespaard bij de jongere en oudere leeftijdsgroepen.

Ontwikkelingen rondom de veranderingen van NS tarieven

De NS is al een aantal jaar bezig met de langzame overgang naar de Ov-chipkaart. Wanneer deze het hele betalingsverkeer heeft overgenomen zal het tarief vast staan en zal iedereen precies betalen waarvoor hij/zij reist. 1 januari 2011 zette de NS de laatste stappen naar de Ov-chipkaart. De NS bracht een correctie van 2% op de papieren treinkaartjes en maakte de ov-chipkaart 3% goedkoper, waardoor de prijzen gelijk kwamen. Het is op dit moment even duur om met een papieren reisbewijs te reizen als met een ov-chipkaart.

Overige veranderingen binnen de NS tarieven

  • De leeftijd waarop een begeleider een railrunner mee mag nemen is verlaagd van 19 jaar naar 18 jaar.
  • Het Via-kaartje wordt berekend door de tarieven van de verschillende trajecten bij elkaar op te tellen.
  • De 5 dagkaart en de 5 retourkaart van de NS zijn uit het assortiment gehaald. Hierbij is het mogelijk gemaakt om tot 12 kaartjes uit de NS automaat te halen.
  • De NS rondreis en het NS Omwegbewijs zijn uit het assortiment gehaald, omdat de ov-chipkaart deze overbodig maakt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *