Zwarte doos van treinongeluk New York gevonden

Afgelopen week heeft een treinongeluk in New York plaatsgevonden, waarna de betrokken hulpdiensten direct zijn begonnen met de berging van de wrakstukken. Toch is er ondertussen al meer bekend gemaakt over het ongeluk. Zo heeft een woordvoerder naar buiten gebracht dat de trein 132 kilometer per uur reed, terwijl er slechts 48 kilometer per uur is toegestaan op het betreffende deel van het traject. Een te hoge snelheid zou daarmee vrijwel zeker de oorzaak zijn van ontsporing.

Onderzoekers van de NTSB hebben de zwarte doos direct uit de trein gehaald om te onderzoeken. Ze kwamen er al snel achter dat de trein te snel had gereden op het traject, maar de reden hiervoor is nog niet bekend. Bij het ongeluk zijn 4 doden gevallen en zijn 63 mensen naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen. Op het moment van het ongeluk zaten er ongeveer 150 passagiers in de trein.

De trein was onderweg van Poughkeepsie naar Grand Central station in New York. Op de helft van het traject verongelukte de trein en kwamen de achterste wagons los van de rails. Hierbij werden verschillende passagiers uit de trein geslingerd en raakte een groot aantal van de passagiers gewond. Ruim 130 brandweermannen zijn vervolgens uitgerukt om de inzittende van de passagierstrein te helpen/verzorgen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *