Zelfmoord in Japanse trein

Afgelopen week heeft een reiziger aan boord van de hogesnelheidslijn in Japan zelfmoord gepleegd. Hierbij heeft hij zichzelf d.m.v. olie in de brand gestoken en kwam een vrouwelijke medepassagier om het leven. Volgens ooggetuige was de man verward en overgoot hij zichzelf met olie, voordat hij zich in de brand zette. Verder is er nog niets naar buiten gebracht over de motieven, mentale toestand of identiteit van de man.

Veiligheid rondom spoor

Het gebeurde in de hogesnelheidstrein van Tokio naar Osaka, waarbij de trein een noodstop moest maken door de situatie. Reizigers werden met zakdoeken op hun mond uit de trein gehaald, waarna ze in veiligheid werden gebracht. De trein stond helemaal vol met rook, waardoor het voor reizigers essentieel was dat ze z.s.m. uit de trein werden gehaald.

Volgens de lokale media zijn er meerdere reizigers gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij zouden het verder goed maken en zijn onwel en met ademhalingsproblemen afgevoerd naar het ziekenhuis. In de trein waren tijdens het voorval zo’n duizend reizigers aanwezig.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *