Voorlopig nog het papieren kaartje

Voorlopig nog het papieren kaartje

Het papieren treinkaartje blijft nog tot zeker eind 2012, terwijl de kosten hoog oplopen. Aangezien er op dit moment twee systemen betaald moeten worden. Namelijk:

  • De ov-chipkaart
  • Het oude papieren betaald bewijs

Dit zou maandelijks 4 miljoen extra kosten met zich mee brengen wat natuurlijk goed voor andere projecten gebruikt kan worden. Wel is er aangekondigd dat begin 2013 de ouderwetse papieren betaalmethode zal verdwijnen van de Nederlandse bodem.

 

Uitstel

De fracties Groenlinks, Christenunie, SP en Pvda hebben gevraagd om uitstel van het verdwijnen van het papieren treinkaartje, omdat het op dit moment nog niet mogelijk is om één keer in- en één keer uit te checken op een treinreis die wordt verzorgd door verschillende vervoerders. Op dit moment kost dit de treinreiziger dus extra opstapkosten wat het openbaar vervoer onnodig duur maakt. De vvd zou juist eerder van het kaartje af willen, omdat de kosten per maand ruim 4 miljoen bedragen. Daarbij zouden de ov-poortjes op de treinstations de veiligheid van het openbaar vervoer verbeteren en dit wordt op deze manier ook alleen maar uitgesteld.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *