Vertraging door blikseminslag

Afgelopen week hebben de onweersbuien voor een hoop vertraging gezorgd rondom Arnhem. Een blikseminslag heeft ervoor gezorgd dat er de hele ochtend geen treinverkeer mogelijk was op het traject tussen Ede-Wageningen en Arnhem. Rond twee uur zouden de problemen weer zijn opgelost, maar dit heeft een groot aantal reizigers niet geholpen.

De problemen zouden zijn veroorzaakt door een blikseminslag in één van de relaiskasten van de NS. Hierdoor zouden seinen en wissels niet meer functioneren is er geen treinverkeer meer mogelijk op het traject. De prognose voor de herstelwerkzaamheden was ongeveer een uur, maar dit liep uiteindelijk behoorlijk uit. Tevens waren er problemen met het regelen van vervangend vervoer, omdat er in de spits weinig buschauffeurs over zijn en hele treinen moesten worden opgevangen. Reizigers hebben daarom uren moeten wachten, waardoor gemaakte afspraken niet konden worden nagekomen.

Treinverkeer rondom Arnhem ligt stil

Veiligheid gaat boven alles

De vertraging is natuurlijk vervelend, maar het is goed dat de NS deze maatregelen heeft getroffen om rampen te voorkomen. Het treinverkeer werd vrijwel direct stilgelegd en daarmee zijn verdere ongelukken voorkomen.

Verbeterpunten

Wel kon de informatievoorziening richting reizigers beter en dient de NS voor vervangend vervoer te zorgen, zodat reizigers in het vervolg minder last ondervinden van dergelijke problemen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *