Verdacht pakketje in trein bij Rotterdam

Vanmorgen is een trein op Rotterdam Centraal ontruimd en naar een veilige plek gereden, omdat er een verdacht pakketje zou zijn gevonden aan boord van de trein. Op last van de politie werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd en werden 2 perrons afgesloten. Later bleek het loos alarm en mochten reizigers de perrons weer gebruiken en werd het treinverkeer vrijgegeven.

In verband met de aanslagen worden alle meldingen van verdachte pakketjes serieus genomen. Er kunnen geen risico’s of fouten worden gemaakt, omdat de gevolgen enorm kunnen zijn. De politie heeft in de eerste 3 dagen na de aanslagen dan ook 2000 meldingen binnen gekregen die allemaal in behandeling zijn genomen. Wel geeft een woordvoerder van de politie aan dat deze soms van vage aard zijn, zoals een melding van een Arabisch uitziende man die in zijn tas aan het rommelen was.

Gevonden voorwerpen zijn nu verdachte pakketjes

Het is niet zo dat er nu toevallig veel verdachte pakketjes opduiken, want er worden dagelijks 50 tassen, rugzakken en koffers gevonden in de Nederlandse treinen. Er kunnen nu echter geen risico’s meer worden genomen, waardoor gevonden voorwerpen nu worden aangezien voor verdachte pakketjes/bommen.

Terecht, want de gevolgen zijn rampzalig!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *