Treint ramt station Hoboken met volle vaart

Afgelopen week is een trein in het Amerikaanse Hoboken (vlakbij New York) met volle vaart tegen het perron gereden. Volgens omstanders leek de trein geen vaart te minderen en was de klap enorm. Het gebeurde in de ochtendspits, waarbij zeker 1 persoon is overleden en 75 reizigers met verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Hiervan verkeren nog zeker 7 gewonden in kritieke toestand.

Treinongeluk

De trein zou met volle snelheid in het stationsgebouw zijn gereden, waarbij een deel naar beneden kwam. De gewonden vielen voornamelijk in het voorste deel van de trein die op dat moment ongeveer 250 passagiers vervoerde. Reizigers die uit de trein wisten te ontsnappen spreken over een totale chaos van reizigers, geschreeuw, bloed, puin en paniek.

Oorzaak van treinongeluk bij Hoboken onbekend

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en of de remmen niet functioneerde. Wel is duidelijk dat de trein niet voorzien was van een automatisch remsysteem. Over de toestand van de machinist is weinig bekend en daarom zal onderzoek de komende weken moeten uitwijzen hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Geen terroristische motieven

De politie gaat voorlopig niet uit van terroristische motieven, ondanks de zelfgemaakte bommen die afgelopen week in de omgeving werden gevonden die door een man met sympathie voor Al-Qaeda werden geplaatst.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *