Treinpersoneel bang voor kwaliteit van materieel

In een onderzoek van spoorvakbond VVMC blijkt dat 60% van de 870 ondervraagde machinisten/conducteurs geen vertrouwen hebben in de kwaliteit van het materieel, waarmee zij hun dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Zo lijken er in de ogen van het personeel vaker defecte treinen rond te rijden dan kwalitatief goede treinen. Dit zou voornamelijk aan de sprinters liggen, maar ook de zak computers van het personeel functioneren niet naar behoren.

Woordvoerder Wim Eilert van de vakbond VVMC vindt de situatie ernstig en zou de NS en ProRail willen vragen om meer geld te investeren in infrastructuur en materieel. De kwaliteit moet omhoog, zodat er een veilige werkomgeving wordt gecreëerd en reizigers minder last ondervinden.

Spoorveiligheid

Spoorveiligheid nog altijd hoog in het vaandel.

NS en ProRail willen verbeteren

Volgens de NS en ProRail is de trein al jaren het veiligste vervoersmiddel in Nederland, maar willen zij uiteraard hun diensten verbeteren. Zij herkennen zich niet in de uitslag van het onderzoek, maar zien dit zeker als een aanleiding om in gesprek te gaan met elkaar.

Minister Mansveld stelt dat de NS en ProRail moeten zorgen voor minder storingen, uitval van treinen en betere spoorsystemen. Er moet worden gezocht naar een juiste balans tussen veiligheid, betrouwbaarheid en capaciteit.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *