Treinongeluk met auto bij Winsum

Afgelopen week is een 24-jarige man uit Eemsmond op een spoorwegovergang bij Winsum om het leven gekomen. Hij was met zijn oplegger op het spoor vast komen te zitten, waarop de aanstormende trein op de auto klapte. De man vervoerde een aanhanger met kalveren, waarvan de meerderheid ongedeerd is gebleven. De machinist heeft geen fysieke verwondingen, maar werd wel opgevangen door slachtofferhulp. Ook aan de ruim 40 inzittende werd slachtofferhulp aangeboden en zij konden even later gebruik maken van vervangend busvervoer om hun reis te vervolgen.

Door de klap kwam de auto in het water terecht, waarop de bestuurder vrijwel direct overleed. Het zou gaan om een onbewaakte spoorwegovergang op de Voslaan bij Winsum waar in April 2014 al eerder een ongeluk was. Aangezien het om een onbewaakte spoorwegovergang gaat is de oorzaak van het ongeluk nog niet helemaal duidelijk en zullen de plaatselijke autoriteiten dit moeten bepalen a.h.v. het onderzoek.

Veiligheid

Veiligheid rondom het Nederland spoor is nog altijd niet 100%.

Reizigers rond Winsum hadden last van vertraging

Vanwege onderzoek en overige werkzaamheden heeft het treinverkeer tussen Winsum en Sauwerd nog een aantal uur stilgelegen. Reizigers moesten hierdoor gebruik maken van vervangend vervoer. 1 van de inzittende is door de harde klap lichtgewond geraakt en moest hiervoor worden behandeld. In de toekomst zal de spoorwegovergang wellicht worden uitgerust met camera’s, zodat dergelijke ongelukken wellicht kunnen worden voorkomen.

{mymaplocation id=229,231,233,108,288 width=100% height=400px zoom=11 type=google }