Treinongeluk in Canada laat spoorbedrijf failliet gaan

Door het treinongeluk in Canada van afgelopen maand is het spoorbedrijf failliet gegaan. Als gevolg van het treinongeluk in Canada zijn de kosten enorm opgelopen en staan er in de toekomst nog een aantal forse claims te wachten. Daarbij zouden de schoonmaakkosten voor de treinramp enorm zijn opgelopen en is het voor het Canadese spoorbedrijf niet meer mogelijk om dit vol te houden.

Een van de voornaamste redenen is dat de kosten enorm zijn opgelopen en de inkomsten zijn gedaald. Dit is de wijten aan het spoor in de buurt van de treinramp dat nog steeds dicht is, waardoor de belangrijkste lijn voor het spoorbedrijf niet meer actief is. Hierdoor kan het spoorbedrijf de kosten/schulden die zijn veroorzaakt door het treinongeluk niet meer dekken.

Het treinongeluk in Canada vond plaats op 6 juli, waarbij een geparkeerde goederentrein met 72 wagons uit zichzelf ging rijden en even later ontspoorden. Hierbij vlogen een aantal wagons met olie in brand en kwamen 47 mensen om het leven. Sinds het treinongeluk heeft het spoorbedrijf al 67 mensen moeten ontslaan, maar zullen nu ook de overige medewerkers een andere baan moeten gaan zoeken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *