Trein ramt auto op het spoor bij Roermond

Een nuchtere Hollandse jongen is afgelopen week met zijn auto op het spoor terechtgekomen. Joris Nijs gaf aan dat hij in de bocht voor het spoor de macht over het stuur verloor, waarop hij zijn auto niet meer onder controle had. Hierdoor kwam de auto op het spoor terecht en kreeg hij deze er niet meer vanaf. Hij verliet direct zijn voertuig en alarmeerde 112 om het treinverkeer te laten stilleggen. Omstanders die de auto op het spoor zagen hebben samen met Joris geprobeerd om het voertuig van het spoor te halen, maar dit bleek tevergeefs.

Spoorveiligheid

Trein ramt auto op spoor bij Roermond

De trein die onderweg was van Roermond naar Venlo kon niet meer op tijd stoppen en ramde het voertuig van Joris. Aangezien het de laatste trein was van die dag waren er niet veel inzittende in de trein van Veolia en iedereen is gelukkig ongedeerd gebleven. De schade aan de trein viel mee, maar de auto was total-loss.

In de eerste instantie ging de politie er vanuit dat de auto door pech op de overgang was beland, maar dit bleek uiteindelijk de schuld van Joris. Hij gaf aan dat het stuur uit zijn handen glipte, waarop hij uit de flauwe bocht vloog.