Trein ontspoord in Canada

Afgelopen week is er weer een trein in Canada ontspoord. De goederentrein vervoerde ruwe olie en propaan gas van Toronto naar Moncton, maar wist zijn treinwagons door nog onbekende redenen niet op het spoor te houden. De ruwe olie en het propaangas vlogen na het ongeluk direct in brand, waardoor een hevige vlammenzee ontstond.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van het Canadese dorpje Plaster Rock, waarvan inwoners van 45 huizen uit voorzorg werden geëvacueerd. Bij het treinongeluk zijn uiteindelijk geen gewonden gevallen, maar de schade is enorm. Daarnaast ligt het treinverkeer tussen Toronto en Moncton nog enige tijd stil. Inmiddels zijn de bergingswerkzaamheden begonnen en zijn de plaatselijke autoriteiten een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk.

Brand bij treinongeluk Canada

Treinongeluk in Canada van 6 juli

Een half jaar geleden was er een vergelijkbaar treinongeluk in Canada, waarbij een goederentrein met ruwe olie was ontspoord. Hierbij kwamen de wagons tot ontploffing en kwamen 47 mensen om het leven. Door de hoge schadevergoedingen van de nabestaande en overige materiële schade moest het vervoersbedrijf haar deuren sluiten. Het vervoersbedrijf werd door de hoge schadevergoedingen failliet verklaard.