Trein met 45 miljoen euro overvallen

In het zuiden van India is een trein met 3,4 miljard roepies (omgerekend 45 miljoen euro) bestolen door treinrovers. Volgens lokale media zouden 6 tot 8 man een gat in het dak van de trein hebben gezaagd en ongeveer 670 duizend euro aan contant geld hebben meegenomen uit de trein. Opmerkelijk was dat het treinstel ernaast was afgeladen met politieagenten die de vracht bewaakte en het bijna onmogelijk is dat zij niets hebben meegekregen van de overval.

Veiligheid

Aangezien de treinrit van Salem naar Chennai ongeveer 350 kilometer is, hadden de rovers urenlang de tijd om de vracht te stelen. Vermoedelijk zijn zij al rijdend op de trein gesprongen of hebben zij zich verscholen tussen de vracht, waarna zij een gat in het dak van de trein hebben gezaagd.

Onderzoek ingesteld

Een woordvoerder van de politie laat weten dat zij jeen onderzoek hebben ingesteld en dat bewakers worden verhoord over de situatie in de trein. Vermoedelijk heeft iemand iets gehoord of gezien, waardoor zij de daders op het spoor kunnen komen. Voorlopig zijn er nog geen aanknopingspunten gevonden en zijn de daders spoorloos.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *