Trein bij Hilversum ontspoord

Afgelopen week is een trein bij Hilversum ontspoord, waardoor reizigers met ruim een uur vertraagd raakten. Het gebeurde afgelopen woensdag rond 16:00 uur in de middag, maar de effecten van dit incident zullen nog zeker tot aanstaande maandag merkbaar zijn. Op het traject tussen Hilversum en Naarden-Bussum is geen treinverkeer mogelijk en reizigers dienen dan ook rekening te houden met vertragingen van een uur. De NS heeft vervangend busvervoer ingezet om de reizigers op te vangen.

Trein Hilversum Ontspoord

Volgens de NS reed de trein met lage snelheid over het spoor, waardoor de gevolgen minimaal zijn gebleven. Direct bracht de NS naar buiten dat de trein rechtop is blijven staan en dat alle inzittende ongedeerd zijn gebleven. De hulpdiensten hebben de vastzittende reizigers later geëvacueerd. Aangezien de trein enkele honderden meters aan bovenleiding heeft gesloopt en de wissel vernield is door de ontspoorde trein in Hilversum weten ProRail en de NS niet precies wanneer er weer treinverkeer mogelijk is.

Eerst zullen delen van de trein worden opgetakeld, waarna er meer gezegd kan worden over de huidige staat van het spoor en de trein. Later zal besloten worden of de trein kan worden weggesleept of dat er een andere oplossing gevonden moet worden. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Almere Centraal worden aangeraden om via Amsterdam Zuid te reizen. Reizigers tussen Amsterdam Centraal, Amersfoort en Schiphol worden aangeraden om via Utrecht Centraal te reizen.