Testcircuit voor Hyperloop-trein komt in Californië

Afgelopen week heeft SpaceX-CEO en Tesla-oprichter Elon Musk aangekondigd dat zij gaan beginnen met de bouw van een testcircuit van de omstreden Hyperlooptrein. Eerder werd gezegd dat het circuit in Texas gebouwd zou worden, maar nu gaan zij het toch naast het hoofdkantoor van het SpaceX ruimtestation neerzetten. De buis zal ongeveer 1.6 kilometer lang zijn en is bedoeld om de nieuwe technologie te testen, voordat deze werkelijk in gebruik genomen gaat worden.

Hyperlooptrein

Hyperloop-trein

Er zijn al jaren plannen voor een zogenoemde Hyperloop-trein. Verschillende universiteiten zijn bezig met de ontwikkeling van zo’n type trein, omdat hiermee grote afstanden binnen afzienbare tijd kunnen worden afgelegd. De buis wordt vacuüm gezogen, waardoor er bijna geen luchtwrijving is. Door de magneetbaan wordt ook de rolwrijving weggenomen en kunnen er snelheden tot 1220 kilometer per uur worden behaald.

Competitie

Verschillende universiteiten over de hele wereld zijn bezig met de ontwikkeling van deze technologie. Zij zullen hun ontwerpen op het testcircuit mogen testen, waarbij de competitie tussen de universiteiten uiteindelijk zal zorgen voor het beste resultaat.

Dergelijke competities zijn er ook voor auto’s op waterstof en zonne-energie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *