Spooktrein in België tussen Landen en Tienen

Op het Belgisch spoor heeft gisteravond een spooktrein gereden, nadat een machinist een controle uitvoerde aan zijn trein. Er zou een technisch defect aan het motorstel zijn, waarop de machinist zijn trein had stilgezet op station Landen. De trein begon vervolgens uit zichzelf te rijden, waarop deze zonder machinist vertrok. De machinist nam direct contact op met de NMBS om melding te maken van het voorval.

Spoorveiligheid

 

Veilig gehandeld

Het treinverkeer tussen Landen en Tienen werd direct stilgezet en de trein werd d.m.v. een wissel naar een doodlopend spoor bij Tienen geleid. Daar stond een machinist klaar om op de trein te springen en deze tot stilstand te brengen. Het hele proces verliep soepel en er is volgens een woordvoerder van de NMBS nooit sprake geweest van gevaar. Er waren namelijk geen treinen aan boord, het treinverkeer lag stil en ook op het doodlopende spoor had vrijwel niets kunnen gebeuren.

NMBS neemt zaak hoog op

Doordat de seinen op groen stonden remde de trein niet vanzelf af, maar hij reed met een dusdanige lage snelheid dat het geen gevaar zou opleveren. Wel neemt de NMBS de zaak hoog op en zullen zij er alles aan doen om de oorzaak van het incident te achterhalen. Wanneer er passagiers aan boord waren en de trein zich op een druk traject bevond zou de situatie veel erger zijn geweest en dit moet in de toekomst natuurlijk worden voorkomen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *