Reizigers urenlang vast in de kanaaltunnel

Afgelopen week zijn honderden reizigers gestrand in de kanaaltunnel richting Londen. De trein kwam tot stilstand, doordat er vluchtelingen in de tunnel zouden lopen. Om een drama te voorkomen zijn 5 internationale treinen tot stilstand gebracht en werd het treinverkeer stilgelegd. Reizigers werden verzocht om te luisteren of zij mensen op de trein hoorde klimmen. Volgens getuige was de sfeer onaangenaam en hielden sommige reizigers het niet meer van de spanning. Later kwam het treinverkeer weer op gang, nadat hulpdiensten de tunnel hadden gecontroleerd.

Spoorveiligheid

 

Het is nog onbekend om hoeveel vluchtelingen het ging.

Vertraging bij treinen in de kanaaltunnel

In totaal waren er 5 treinen ingepland op het traject van Parijs naar Londen. Hiervan hadden 4 treinen als eindbestemming Londen, waarvan er 1 vast kwam te zitten in de tunnel. De overige 3 zijn teruggereden naar Parijs en 1 trein is teruggereden naar Londen. Reizigers werden op de stations opgevangen en door de vervoerder gecompenseerd.

Europa is druk bezig met de vluchtelingen en heeft op het huidige moment nog een oplossing voor de duizenden vluchtelingen die dagelijks de grens oversteken. Wel moet er snel naar een oplossing worden gezocht, want in potentie zijn er nog miljoenen mensen die de poging zouden willen wagen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *