Prijs van treinkaartjes nog altijd te hoog

De tarieven van treinkaartjes zijn in 2016 opnieuw verhoogd met de maximale toegestane tariefstijging, terwijl Beter OV juist heeft aangedrongen op een prijsverlaging. Het is immers voor veel mensen niet mogelijk om elke dag gebruik te maken van het Openbaar Vervoer om familie te bezoeken. Retourtickets op lange afstanden kunnen zo boven de € 30,- uitkomen, wat een bezoekje aan familie een stuk minder aantrekkelijk maakt. Profiteer daarom van de laatste treinkaartjes acties en ontdek hoe goedkoop reizen met de trein eigenlijk kan zijn!

Overzicht goedkope treinkaartjes in 2016

NS geeft geen gehoor aan Reizigersorganisatie ROVER

Onlangs heeft reizigersorganisatie ROVER minister Dijsselbloem en de NS gevraagd om een prijsverlaging of compensatie op treinkaartjes. Graag zouden zij zien dat de compensatie in de tarieven van 2017 worden doorberekend om reizigers tegemoet te komen. Helaas heeft Minister Dijsselbloem het verzoek verworpen en zullen de prijzen hoogstwaarschijnlijk blijven stijgen in de komende jaren.

Treinkaartjes

Matige prestaties

De NS heeft in de afgelopen jaren matige prestaties geleverd en het lijkt ROVER dan ook redelijk om reizigers te compenseren. De NS wilt de financiële blunders echter bij de reiziger neerleggen en laat iedereen opdraaien voor de kosten om de problemen te verhelpen.

De matige prestaties van de NS hebben ook geleid tot overvolle treinen die het afgelopen half jaar dagelijkse kost zijn voor veel forensen. Zij spannen samen met ConsumentenClaim een zaak aan tegen de NS, omdat zij een wanprestatie zouden hebben geleverd en wel voltarief vragen. Reizigersorganisatie steunt de actie tegen de NS en wacht de uitspraak van de rechter af, waarna zij nogmaals zullen pleiten voor goedkopere treinkaartjes.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *