OV Pay: betalen met bankpas is eindelijk mogelijk

De NS maakt het inchecken in de trein mogelijk met bankpas of creditcard, in plaats van de traditionele OV-chipkaart. Op de eerste dag was het gebruik beperkt, waarschijnlijk omdat veel frequente reizigers al een OV-chipkaart hebben. Het inchecken met de bankpas is alleen mogelijk voor reizigers zonder abonnement, die het volle tweede klas-tarief moeten betalen.

Sommige abonnementen kunnen nog niet aan de betaalpas gekoppeld worden. Het huren van een OV-fiets of inchecken van een fiets in een bewaakte stalling vereisen nog een OV-chipkaart. In- en uitchecken met de bankpas is nog niet beschikbaar bij stads- en streekvervoerders in bepaalde delen van Nederland. Dat volgt in een later stadium.

Dagje Weg met de trein

Betalen met bankpas bij NS

De contactloze betaalpas is momenteel alleen beschikbaar voor reizigers die zonder abonnement reizen. Ze moeten het volle tweede klas-tarief betalen bij inchecken. Sommige abonnementen kunnen niet aan de betaalpas gekoppeld worden, zoals studentenabonnement weekend vrij. Andere abonnementen, zoals dalvoordeel, kunnen wel aan de betaalpas gekoppeld worden, terwijl andere, zoals traject vrij of altijd vrij, alleen op de OV-chipkaart gezet kunnen worden. Het is nog niet bekend wanneer abonnementen aan de betaalpas gekoppeld kunnen worden.

Het huren van een OV-fiets met de betaalpas is waarschijnlijk niet mogelijk. Daarvoor is een OV-pas en voorlopig nog een OV-chipkaart nodig. Hetzelfde geldt voor het stallen van een fiets in een bewaakte stalling.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *