Opnieuw conducteurs mishandeld en bedreigd

Afgelopen week is het opnieuw op verschillende trajecten fout gegaan en het wordt tijd dat hier een oplossing voor komt. In alle gevallen droegen de reizigers geen geldig vervoersbewijs bij zich, waarop zij overgingen tot geweld en bedreigingen. Medewerkers van de NS en andere vervoerders weten zich hier geen raad meer mee, omdat het geweld steeds heftiger lijkt te worden en er niets aan wordt gedaan. In een trein bij Tilburg werd een conducteur met een stanleymes bedreigd, omdat de passagier het niet eens was over de boete. Hij zou naar eigen zeggen geen kaartje hebben kunnen kopen op het station, waardoor hij in deze situatie beland was. In plaats dat hij de boete aannam en zijn beklag indiende bij de NS, de klantenservice, een loket of het vooraf aangaf bij de conducteur, ging hij over op geweld en bedreigde hij de medewerker met een mes (belachelijk).

Minister Mansveld

Op het traject richting Gouda ging het ook mis. Een reiziger was niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs, waarop hij overging op een agressieve houding. Op het station van Gouda werd de man overgedragen aan de politie en heeft zich hierbij hevig verzet.

Ook in de trein richting Almere was een zwartrijder het niet eens met het NS personeel en besloot hierop op 2 conducteurs te mishandelen. De man kon later worden opgepakt door de politie op Almere Centrum en zal een flinke boete/straf krijgen voor zijn daden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *