NS wilt afspraken maken met hogescholen/universiteiten

Reizigers in de spits kunnen allang niet meer genieten van de heen- en terugreis naar hun werk. Treinen zijn overvol, waardoor er geen zitplaatsen beschikbaar zijn en reizigers regelmatig moeten staan. Aangezien ongeveer 25% van de reizigers in de spits bestaat uit studenten wilt de NS afspraken maken met hogescholen en universiteiten om de lestijden aan te passen. Op deze manier zouden zij de drukte willen verspreiden, waardoor er weer voldoende zitplaatsen vrijkomen in de trein. Het bestuur van de NS geeft aan dat er voldoende is geïnvesteerd in nieuw materieel, maar dat dit nog even op zich zal moeten laten wachten.

Treinkaartjes Actie 2016

Oplossingen als standaard busvervoer op drukke trajecten en het ombouwen van 1e klas treinstellen naar 2e klas heeft tot nog toe weinig effect. Daarom moet er worden gezocht naar alternatieven maatregelen, waardoor externe partijen moeten lijden onder de beperkte toekomstvisie van de NS. De investering in nieuw materieel had natuurlijk al veel eerder gemoeten, toen bleek dat de Fyra een groot misverstand was.

Hogescholen en Universiteiten moeten later beginnen

Aangezien studenten flexibeler zijn zouden deze moeten wijken voor andere reizigers. Het voorstel van bestuurders van de NS is dat zij later beginnen, zodat de drukte in treinen wordt verspreid. Daarbij worden hun vervoersbewijzen momenteel betaald door de overheid (studenten-OV), dus op zich valt er natuurlijk iets voor te zeggen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *