NS doet aangifte tegen beroemde treinplasser

Afgelopen week heeft een treinplasser voor veel ophef gezorgd op sociale media als Facebook en Twitter. Vrienden van de treinplasser hadden de foto online geplaatst, waarna hij meerdere malen werd gedeeld en gedownload. Facebook had de foto al vrij snel verwijderd, omdat deze aanstoot gevend zou zijn, maar andere hebben de afbeelding later opnieuw geplaatst. Uiteindelijk kwam de foto ook bij de NS terecht, waarop zij hebben besloten de jongeman aan te geven bij de politie. Het is immers ongehoord en schandalig dat de treinplasser zo omgaat met de spullen van de NS. Er zal dan ook aangifte worden gedaan voor vernieling en vandalisme in de trein.

Treinplasser 2015

Boete en schadevergoeding

De dader kan een boete en schadevergoeding verwachten, omdat hij de banken heeft vernield en beschadigd. Daarbij kan hij een boete verwachten voor vandalisme in het Openbaar Vervoer.

Sinds 01 mei 2015 heeft Minister Mansveld de NS bevoegd om reizigers die zich misdragen in het Openbaar Vervoer te weigeren op stations. Reizigers die zich misdragen/agressief gedragen lopen het risico om een stationsverbod te krijgen, zonder tussenkomst van een rechter. De reiziger mag dan een bepaalde periode niet in de buurt van stations of treinen komen en loopt hiermee het risico op een boete van € 4000. De treinplasser lijkt hiermee de eerste reiziger van Nederland te worden die deze straf ontvangt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *