Nieuwe sprinter goed voor 10 duizend zitplaatsen

Er is goed nieuws voor de forensen die dagelijks gebruik moeten maken van de overvolle treinen. In 2015 is er een contract getekend voor de nieuwe sprinters die goed zijn voor 10 000 zitplaatsen. Aan het contract is 260 miljoen euro verbonden en eind 2016 zullen de eerste treinen naar verwachting op het Nederlands spoor rijden. De overvolle treinen zullen dan ook iets meer lucht krijgen al rijden treinen op sommige trajecten al op maximale capaciteit en zal dit dan ook niet snel gaan veranderen.

Treinkaartjes actie

FLIRT treinen

Het gaat om de Flinker Leichter Innovativer Regionaltriebzug treinen die afgekort ook wel de FLIRT treinen worden genoemd. Het is niet de bedoeling dat reizigers overmatig gaan flirten, maar de naam is een leuke bijkomstigheid. De NS probeert reizigers wel meer met elkaar te laten praten, aangezien het mobiele tijdperk reizigers erg afstandelijk maakt en dit merkbaar is in de trein.

Het is nog even afwachten of alles goed gaat, maar het gaat om een Zwitserse fabrikant en die staan bekend om kwaliteit. Er worden dan ook weinig problemen verwacht en tevens is er bij het opstellen van het contract rekening gehouden met misproducties, waardoor een Fyra-debacle niet snel meer zal voorkomen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *