Machinist van treinongeluk New York verloor concentratie

De machinist van de trein die afgelopen week in New York ontspoorde verklaarde dat hij zijn concentratie even verloren had. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in 4 doden en 63 gewonden en een grote hoeveelheid materiële- en mentale schade. De machinist van het Amerikaanse spoorbedrijf is direct op non-actief gezet en krijgt zijn salaris niet meer uitbetaald. De 46-jarige machinist had zijn gedachten er even niet bij, maar merkte wel op dat hij veel te hard door de bocht reed. Hij heeft naar eigen zeggen nog een poging gedaan om de trein af te laten remmen, maar dit bleek tevergeefs.

Op het huidige moment wordt de machinist getest op verschillende fronten. Hij blijkt erg getraumatiseerd te zijn door het ongeluk, omdat hij mentaal gebroken is door het leed dat hij zijn passagiers en collega’s heeft aangedaan. Daarbij is er gekeken naar eventuele verdovende middelen, maar uit de eerste tests bleek in ieder geval dat hij niet onder invloed van alcohol was. Of hij onder invloed van drugs was wordt nog onderzocht, maar voorlopig gaat de politie ervan uit dat hij de trein nuchter bestuurde.

Ongeluk in New York

Uit onderzoek is gebleken dat de trein 132 kilometer per uur heeft gereden op een stuk waar slechts 48 kilometer per uur is toegestaan. Door de scherpe bocht is de trein vervolgens ontspoord, waarbij een hoop slachtoffers vielen. Hulpdiensten rukten massaal uit om de inzittende en gewonden te helpen.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *