Machinist maakt noodstop wegens drukgebruik

Afgelopen week is bekend geworden dat de trein die op bevrijdingsdag tot stilstand kwam in de spoortunnel bij Nijverdal geen last had van een technische storing. De trein zou tot stilstand zijn gekomen door de machinist die onwel was geworden, vanwege zijn drugsgebruik. Hierdoor grepen de veiligheidssystemen in en kwam de trein tot stilstand. Aangezien dit in de spoortunnel gebeurde ging ook het alarm van de tunnel af en rukte hulpdiensten massaal uit. Reizigers raakte in paniek en kregen later te horen dat de trein last had van een technische storing.

Spoorveiligheid

Ontslag op staande voet

Onderzoek wees uit dat er helemaal geen sprake was van een technische storing en dat de machinist onder invloed was van drugs. Een woordvoerder van de NS kon niet zeggen om wat het precies ging, maar gaf aan dat de machinist op staande voet is ontslagen wegens het overtreden van het zerotolerancebeleid dat de NS voert.

Verder geeft de woordvoerder aan dat de veiligheid van reizigers nooit in het geding is geweest, vanwege het veiligheidssysteem waarmee het spoor is uitgerust.

Tip aan het AD

Een anonieme tipgever heeft het AD getipt, omdat de NS niet transparant zou zijn over de veiligheid van reizigers. Zo hebben zij het nieuws niet uit zichzelf naar buiten gebracht, maar werd dit gedaan na vragen van het Algemeen Dagblad. De tipgever wist te vertellen dat het niet om een technische storing ging, maar over het onwel worden van de machinist wegens cocaïne gebruik.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *