Lage landenlijn tussen Den Haag en Brussel

Vanaf december 2015 zal er dan toch eindelijk een goede treinverbinding tussen Den Haag en Brussel komen. De plannen zijn al veel eerder gemaakt, maar nu is er dan toch eindelijk een datum bekend. Het nieuwe traject tussen Den Haag en Brussel zal de Lage Landen Lijn worden genoemd en zou eind 2015 af moeten zijn. De wethouder van Den Haag heeft dit afgelopen week naar buiten gebracht en heeft laten weten dat het station van Brussels Airport zal worden meegenomen in het traject.

Op de Lage Landen Lijn rijdt elk uur een trein

Om gebruik te maken van de Lage Landen Lijn kunt u op verschillende stations opstappen. Zo zal het mogelijk zijn om vanaf Delft, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen, Mechelen, Brussels Airport, Brussel Centraal en Brussel-zuid op te stappen. Het traject zal ongeveer 16 tot 22 keer per dag worden verzorgd en zal ongeveer even duur zijn als een reguliere InterCity.

Vooral Brussels Airport is erg te spreken over de plannen. Een woordvoerder van Brussels Airport laat weten dat ze erg blij zijn met de komst van de Lage Landen Lijn, omdat er op het huidige moment 300.000 mensen per dag naar de luchthaven komen en slechts 10% gebruik maakt van het openbaar vervoer. In de toekomst wil het vliegveld ruim 600.000 mensen per dag verwerken en daarvoor biedt de Lage Landen Lijn natuurlijk een uitkomst!