Kraanmachinist van ongeluk bij Dalfsen verdacht van dood door schuld

De 21-jarige kraanmachinist die de hoogwerker bestuurde die het treinongeluk bij Dalfsen heeft veroorzaakt wordt verdacht van dood door schuld. De 49-jarige machinist van de Arriva trein kwam bij het ongeluk om het leven, nadat hij met hoge snelheid op de hoogwerker inreed. De kraanmachinist wist net op tijd van zijn voertuig af te springen, waardoor hij er zonder verwondingen vanaf is gekomen. Aangezien het ongeluk buiten de spits gebeurde waren er niet veel passagiers aanwezig. Hierdoor zijn er slechts 6 gewonden gevallen, waaronder de conducteur van de trein.

Veiligheid op spoor

Onderzoek

Onderzoek van de politie, ProRail, Arriva, de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Inspectie Leefomgeving en Transport zullen moeten uitwijzen of de kraanmachinist werkelijk schuldig is aan het overlijden van de machinist. Later zal nog bepaald moeten worden of de jongeman hiervoor vervolgd zal moeten worden.

Volgens een woordvoerder van de politie zal het onderzoek zeker nog 2 weken duren, waarna het OM zich nog zal moeten buigen over de zaak.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *