Jongens overvallen en mishandelen reiziger bij Eindhoven

Op het station van Eindhoven heeft zich op 05 februari 2015 een ernstig incident afgespeeld. Twee jongens van 16 en 18 jaar oud zouden een reiziger hebben overvallen en geslagen, waarna ze weer op de vlucht sloegen. Ze zouden sieraden hebben buit gemaakt en vervolgens zijn gevlucht vanaf Eindhoven Centraal. Gelukkig wist de politie het tweetal aan te houden op de Mathildelaan en zijn ze meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. De jongens komen uit Deurne en Maarheeze en zouden het waarschijnlijk met voorbedachte raden hebben gedaan.

Geweld in OV

De trein stond klaar op Eindhoven Centraal en was klaar voor vertrek. Kort voor vertrek kwam het tweetal binnen, waarna er weer vandoor gingen. Deze techniek wordt de laatste tijd steeds vaker toegepast, omdat reizigers het op deze manier vaak pas door hebben als de trein op gang komt. Daarbij weten reizigers zich vaak geen raad met de situatie, omdat zij elk moment kunnen vertrekken. De politie raad aan direct het voertuig te verlaten en hulpdiensten te alarmeren, want zij nemen de zaak hoog op. In dit geval zijn zij direct achter het tweetal aangegaan en hebben zij ze weten aan te houden.

Minister Mansveld

Medewerkers pleiten al maanden voor het eerder dichtgaan van de OV poortjes, omdat mishandeling, diefstal en vernieling hiermee wordt teruggedrongen. Helaas is hier momenteel nog geen gehoor aan gegeven en lijkt het erop dat men nog een jaar zal moeten wachten.

{mymaplocation id=183 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *