Gelderse stations vaakst overgeslagen

Treinstations in Gelderland worden het vaakst voorbij gereden door de NS. Dat schrijft staatssecretaris Mansveld in een brief aan de Tweede Kamer. Al eerder werd bekend gemaakt dat de NS kleine stations overslaat om zo verloren tijd in te halen, maar de stations in Gelderland worden wel heel erg vaak overgeslagen.

Het zou vooral gaan om de treinstations tussen Arnhem en Nijmegen die dit jaar in totaal ruim 375 keer zijn overgeslagen. In totaal zou het om drie treinstations gaan, waardoor er dit jaar ongeveer 1100 stations zijn overgeslagen in deze omgeving. Dit is natuurlijk een ongelofelijk hoog aantal, waar zeker iets aangedaan moet worden. Hoogst waarschijnlijk zal het niet verboden worden om stations over te slaan, omdat de vertragingen anders oplopen en een grotere groep reizigers de gedupeerd wordt.

Staatssecretaris Mansveld en de NS zoeken naar oplossingen. Zo is het wellicht mogelijk om extra bussen in te zetten of een extra zijspoor te plaatsen, waarop treinen met vertraging kunnen worden ingehaald. Voorlopig zal de situatie in Gelderland nog niet veranderen, maar belangenorganisaties, de NS en staatssecretaris Mansveld zijn opzoek naar oplossingen.