De sinterklaastrein is afgelopen weekend ingezet

Afgelopen weekend zijn er extra treinen ingezet voor het sinterklaasfeest in Utrecht. Zo werden kinderen uit verschillende plaatsen opgehaald met een speciale trein vol kadotjes en zwarte pieten. Zo werden kinderen uit Assen, Emmen, Groningen en andere steden opgehaald om het spektakel mee te maken. Dit initiatief is georganiseerd vanuit de Guusje Nederhorst Foundation voor kinderen die niet gewoon kind kunnen zijn. 

Ook vanuit Breda reed er een extra trein die de kinderen oppikten. Conducteur Karel Kniptang wachtte de kinderen op het hoofdstation op en heette de kinderen van harte welkom. De stichting zet zich in voor kinderen die uit huis zijn geplaatst, die met hun moeder in de vrouwenopvang wonen of worden opgevangen in opvangcentra. In 2011 ging het om ruim 27.000 kinderen, waarbij er zelfs nog 4000 extra in asielzoekerscentra geplaatst zijn.

Wij van treinkaartjes-actie.nl vinden dit een geweldig initiatief en zijn blij dat alles soepel is verlopen. De kinderen hebben een onvergetelijke dag gehad en zullen zich dit nog jaren herinneren. Iedereen verdient het om in zijn kinderjaren kind te zijn en te genieten van alles wat daarbij komt kijken. Daarom hopen wij dat dit ook in 2014 weer een mogelijkheid is en zonder problemen georganiseerd kan worden door de stichting.

Sinterklaastrein

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *