Camera op voorkant van Arriva treinen

Voor een proef zijn 2 treinen van Arriva uitgerust met een camera aan de voorkant. Op deze manier zouden hulpdiensten sneller kunnen zien wat er gebeurd is en calamiteiten daarmee sneller verhelpen. De beelden zouden enkel bedoeld zijn voor hulpdiensten en zouden niet worden getoond aan de machinist of conducteur. De beelden kunnen uiteraard traumatisch zijn, omdat zij waarschijnlijk ook zelfmoordpogingen zullen vastleggen.

Veiligheid rondom spoor

 

Het is allemaal bedoeld om de overlast voor treinreizigers te verminderen. De proef zal in de eerste instantie in de Achterhoek plaatsvinden en bij succes waarschijnlijk op alle treinen in het noorden worden gemonteerd. Mocht dit uiteraard enorm schelen in de tijd zullen waarschijnlijk ook alle NS treinen in de toekomst worden uitgerust met een camera aan de voorkant.

Of de camerabeelden na het incident weer worden verwijderd is nog onduidelijk. Het zou uiteraard verschrikkelijk zijn om traumatisch beeldmateriaal terug te vinden op het internet door een lek in de beveiliging.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *