Brand in trein bij Amersfoort

Afgelopen week is een trein bij Amersfoort na een brandmelding ontruimd door de brandweer. De passagiers moesten het treinstel met de brandlucht verlaten, maar de hulpdiensten hebben de bron uiteindelijk niet kunnen vinden. De inzittende van de trein zijn rustig naar een ander treinstel gegaan, maar moesten op het station van Amersfoort toch echt de trein verlaten. Aangezien de brandweer de oorzaak van de lucht niet heeft kunnen ontdekken, moest de trein worden overgedragen aan het technisch team van ProRail voor verder onderzoek.

De brandweer kreeg rond 13:30 uur een melding binnen, waarop de trein op het station van Amersfoort werd onderzocht. Het zou natuurlijk ook gewoon kunnen dat de brandlucht van buitenaf kwam of dat één van de remschijven deze lucht heeft veroorzaakt. In ieder geval is de trein uit voorzorg overgedragen aan het technisch team van ProRail die de oorzaak nu verder zal onderzoeken.

Vertraging bleef minimaal door hulpdiensten

De vertraging is minimaal gebleven bij dit incident en er zijn uiteindelijk geen gewonden gevallen. Daarbij hebben de hulpdiensten, de NS en ProRail goed werk geleverd en is het goed dat de trein uit de dienstregeling is gehaald.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *